Jeppe Haugaard fra Nordagerskolen 6a i Ringe (Faaborg-Midtfyn Kommune) skød sig med imponerende skydning helt til tops ved finalen i Skolernes World Cup i bueskydning 2016. Han kan nu kalde sig den bedste danske bueskytte for 5. – 6. klasser anno 2016.

alt

Nr. 2 var ligeledes fra Nordagerskolens 6.a Mathias Jørgensen begge ses her sammen med nr. 3 fra Næsby  skole

 

400 Elever, 20 klasser og 4 lokale klubber på Fyn udgjorde rammen for Skolernes World Cup i bueskydning 2016. Inden finaleskydningen, havde alle elever været igennem en introskydning og en kvalifikation til finalestævnet, således at kun de 64 bedste elever skulle skyde til finalerne.

Nordagerskolen 6a havde besøgt Midtfyns Bueklub i starten af september hvor eleverne lærte at skyde med bue og pil, og samtidig afviklede kvalifikationsskydningen og blev her nr. 3 og var så blandt de 8 klasser som gik videre til finalestævnet.

8 klasser var repræsenteret ved finalestævnet som blev afviklet foran Odense slot i Kongens have, Odense, fredag den 23. september 2016.

Vejret denne fredag formiddag var perfekt til bueskydning, og finalisterne var tydeligvis meget spændte og fokuseret på opgaven foran dem. Allerede I indledende runde blev de båret frem af deres hujende klassekammerater med sange og tilråb, som skabte en lydkulisse rundt om den lille bane som overgik stemningen de næste dage hvor det var verdens bedste skytter der deltog.

alt

Jeppe Haugaard med 3 rene 10´ere ved finalerne i Skolernes World Cup 2016

64 skytter blev til 32 efter første runde, her blev ingen af de 8 skytter fra Nordagerskolen 6a slået ud. Niveauet fra intro skydningen til finalestævnet havde fået en tak op, og det var tydeligt at mange af eleverne allerede var blevet lidt mere fortrolige med bue og pil.
Endnu var det svært at udpege nogle favoritter, dog havde Jeppe allerede gjort sig bemærket med 3 rene 10´ere som blev fanget af vores fotograf.

De 32 skytter skulle efter næste runde reduceres til 8 og her var 4 skytter fra Nordagerskolen stadig med.

Ved semifinaleskydningen, 8 skytter skulle reducers til 3, var Jeppe næstbedst, og derved var vejen til finalen banet for ham. Finalen bestod af 3 skytter, alle fra 6. klassetrin:
Simon Lohman, Næsby Skole
Jeppe Haugaard, Nordagerskolen 6a
Mathias Jørgensen, Nordagerskolen 6a

Finalen blev afviklet ved 3 pile. Skytterne skulle skyde én pil af gange, hvor deres score efter hver pil blev kaldt op. Således kunne alle følge med i stillingen undervejs, og det skabte en intens stemning blandt alle de øvrige elever som var stimlet sammen omkring finalebanen.

Finalen blev en meget lige affære, hvor skytterne samlede alle pilene omkring centrum af skiverne, men det blev altså Jeppe som med imponerende 9, 9, 10 løb med guldet.

Bedste samlede klasse blev også kåret, og det var ikke overraskende Nordagerskolen 6.a. som løb med den titel.

alt

Her får lærerne over rakt prisen til den bedste klasse i bueskydning.

Verdensstjernen Martin Damsbo kom forbi finalerne ved Skolernes World Cup, og overrakte præmier til de 3 finalister og til den bedste klasse. Han var imponeret over den skydning han så, og opfodrede selvfølgelig de 3 finalister til at gøre mere ved bueskydningen.

Bueskydning Danmarks junior-rapporter team var på pletten lige efter finaleskydningen og fangede Jeppe Haugaard til en kommentar. Kan ses på Bueskydning Danmarks hjemmeside www.bueskydningdanmark.dk

Skolernes World Cup i bueskydning blev afviklet som et sideevent til Hyundai Archery World Cup Finals 2016, som blev afviklet i dagene efter skolernes finaler.

Midtfyns Bueklub var glade og begejstret for samarbejdet med Nordagerskolen og var meget imponeret over klassens engagement ved træningen og kvalifikationsskydningen og ligeledes hele klassens opbakning til de 8 skytter på finaledagen, hvor også trænerne fra Midtfyns Bueklub var med for at støtte skytterne.

En fantastisk oplevelse og se engagement og stemning, og så det fortjente resultat til skolen holdkonkurrencen hvor der var præmie til hele klassen med billet til spisested og biograftur.

Så tak for 2 uforglemmelige dage sammen med eleverne i Nordagerskolen 6.a og deres lærer.

Trænerne Jørgen og Bent